Studietiden under Covid-19 pandemien

Å si at koronapandemien har satt tilpasningsdyktigheten vår på prøve vil være en underdrivelse. 26. februar 2020 markerte dagen det nye viruset først ble påvist i Norge. De kommende ukene ville vise seg å bli usikre for folk flest, der fremtidene våre ble brått uforutsigbare. Halvveis inn i mars ville alle landets skoler bli stengt, og som resultat ville hverdagen til norske studenter bli annerledes.

Høsten 2019 begynte jeg studieløpet mitt på Høyskolen Kristiania etter et år ute i jobb. Jeg hadde funnet et studie som endelig hadde vekket en interesse, og jeg var klar for å komme meg tilbake på skolebenken. Det første semesteret viste seg å være nytt og lærerikt, samtidig som jeg kjente på at det var tungt å være tilbake. Etter eksamensperioden satt jeg igjen med nye erfaringer og et godt inntrykk av hva som ville være i vente. Spol fremover til starten av april 2020, der et zoom møte hadde blitt det nærmeste jeg hadde sett et klasserom på omtrent en tre ukers periode.

De kommende månedene ville vise seg å bli psykisk krevende for både studenter og forelesere, der begge parter måtte komme til en aksept om at dette ville være i vår førstkommende fremtid. etter å ha nå fullført mitt tredje semester nesten kun over zoom har jeg fått en større forståelse ovenfor hvordan studietiden vil bli fremover. Det viktigste jeg sitter igjen med etter å ha hatt store deler av studietiden min under covid-19, må nok være hvor mye mer avhengig jeg er av min egen innsats. Begrenset kontakt med medstudenter har også ført til at motivasjonen har måttet bli hentet innenfra i mye større grad.

For å kunne ha et vellykket fjerde semester i 2021 vil jeg måtte omstrukturere hverdagen min fra bunn av. Jeg har som mål å sette gode rutiner som vil fungere langsiktig når det kommer til studieteknikk og den generelle motivasjonen jeg har ovenfor studiegangen min. Det viktigste vil være å kunne se det positive som kommer med dette, samtidig som jeg ser fremover til en litt mer normal hverdag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *