Veksten av digitale plattformer

Digitale plattformer

Når vi snakker om digitale plattformer i dagens samfunn, snakker vi om noe som er i en evig vekstprosess. I det vi snakker om det, vokser det frem en ny plattform. Men hva er egentlig disse plattformene og hva bruker vi dem til?

Social Media and Google Analytics for Museums - The International Training  programme

Digitale plattformer kan for eksempel være sosiale medier som Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat og lignende. De ulike digitale plattformene gir oss en endeløs mengde med informasjon som konstant oppdateres av mennesker vi kanskje kjenner og mennesker vi kanskje kun har kjennskap til gjennom disse ulike plattformene.

Ikke alle digitale plattformer er sosiale medier, noen av dem er mediebaserte hvor man deler videoer, filmer og musikk. Som Youtube, Spotify, Apple Music, Netflix og lignende. Jeg valgte digitale plattformer som en av de temaene jeg syntes var mest interessante fra forelesningen fordi jeg opplever de som veldig relevante og som noe det bare kommer til å bli mer av fremover.

Populariteten til disse plattformene er heller ikke overraskende ettersom vi konstant kan vite hva som skjer hvor som helst i verden gjennom dem. De ulike digitale plattformene har på et vis gjort verden enda litt mindre, og gjort det lettere for oss å kommunisere på et mer bredere globalt spektrum.

Markedsplasser

Digitale plattformer kan også være markedsplasser som Amazon, Ebay, Uber og flere. Disse er ulike tjenester som blir tilbudt til forbrukerne gjennom digitale plattformer. Hvis vi ser på Amazon som et eksempel så ser vi på det største digitale utsalgsstedet med et ekstremt bredt utvalg. Varer som elektronikk, skjønnhetsprodukter, helse relaterte produkter, klokker, smykker, kjøkkenutstyr og alt annet man kan tenke seg blir solgt på Amazon i dag. Digitale plattformer som Amazon som har hatt god nok tid til å etablere seg viser retningen disse løsningene kan gå i når de først har fått et godt fotfeste.

Vi kan også se på Airbnb som et godt eksempel. Airbnb er en markedsplass hvor man kan leie ut ulike private boliger som hus, hytter og leiligheter til folk som er på ferie eller trenger et sted å bo når de besøker et nytt sted. Airbnb har blitt en genial løsning og et godt alternativ til hotell. Hvis man eier en bolig som ikke blir brukt over en lenger periode vil det å bruke boligen til Airbnb utleie være en god måte å tjene litt ekstra penger på. Å booke Airbnb boliger er også enkelt på bakgrunn av at det gjøres gjennom nettsiden eller appen deres.

Fremtiden til digitale plattformer

Det som gjør fremtiden til disse plattformene spennende, er at ingen egentlig kan forutse hvor disse vil ende opp. Det eneste som kan forutses er at de er kommet for å bli, og at det kun kommer til å bli flere av disse plattformene. Personlig synes jeg disse er spennende fordi de er med på å jevnlig gjøre hverdagene til folk flest enklere. Det er også spennende å se hvordan det økte konkurransenivået er med på å gi oss nye enklere og raskere løsninger fremover.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *