Vurdering av Zalando.no

Førsteinntrykk

I dette innlegget skal jeg vurdere Zalando.no ved å bruke de 10 vurderingskriteriene til Inevo (Ødegård, 2020). Det første kriteriet som skal vurderes er førsteinntrykket. For at kunden skal ville ta i bruk nettsiden deres, vil førsteinntrykket være avgjørende. Det vil derfor være tre spørsmål som vil kunne avgjøre om nettsiden gir et godt førsteinntrykk eller ikke (Ødegård, 2020).

  • Har jeg kommet til rett sted?
  • Hva er det jeg kan gjøre her?
  • hvorfor skal jeg gjøre det her?
(skjermbilde fra Zalando.no)

Det er tydelig at Zalando er ganske gode på å svare på disse spørsmålene. Dette er fordi man først blir møtt med en ryddig og lettleselig logo. Man finner raskt ut at man har kommet til rett sted og det blir fort tydelig om hva man kan gjøre på deres nettside. Ved å ha tydelige underkategorier og ved å bruke bilder av klær, er det lett for en kunde å se hvilke type varer Zalando tilbyr. Det vil derfor være opp til kunden om de synes nettbutikken ser appellerende nok ut til å brukes.

Synlighet

Når det snakkes om synlighet snakker vi om hvor lett det er å finne frem til nettbutikken. Her kommer søkemotoroptimalisering inn i bildet (Ødegård, 2020). Dette handler om hvor organisk nettbutikken kommer opp, enten om det er når man søker navnet til nettbutikken eller en kategori av varer som nettbutikken tilbyr.

(skjermbilde fra google)

Skriver man ordet jakker, vil man se hvor god synlighet Zalando har ved å kun søke etter en av deres produktkategorier. Man ser også at de kommer opp som nummer fire på raden av annonser. Ved å ha en såpass god søkemotoroptimalisering, vil Zalando bli ofte oppfattet som en god og trygg nettside å handle hos, og vil derfor være en nettbutikk kunder ofte velger å klikke seg inn på.

Brukervennlighet

En brukervennlig nettbutikk, vil være en nettbutikk der det er lett å finne frem for de fleste målgrupper. Det er oversiktlig og ryddig, og de fleste kunder opplever den som lett å bruke. I og med at netthandelen øker på telefon, er det veldig viktig at nettsiden er brukervennlig. Derfor har google lagd et verktøy som kan hjelpe med å se om nettsiden er god på mobil (se vedlegg). Ved å ha brukt dette verktøyet på Zalando, forteller det oss at nettsiden er brukervennlig og funksjonell på mobil.

Kjøpsprosess

Sannsynligheten for at man selger mer øker når det er en smertefri og enkel kjøpsprosess (Ødegård, 2020). Det er derfor veldig viktig at nettbutikkene har ulike tilbud når det kommer til betalingsmåter og leveringsalternativer. Zalando har en veldig enkel og ryddig prosess der man allerede i handlekurven kan se en oversikt over leveringstid og betalingsalternativer. Dette vil gjøre det mye lettere for kunden å avgjøre om de skal gjennomføre kjøpet eller ikke ved at de får en god oversikt før de går gjennom med kjøpet.

Hastighet/teknologi

Det viser seg at en av fire velger å forlate en nettside om det tar lenger enn 4 sekunder å laste inn. Dette vil kunne avgjøre mye for omsetningen til en nettbutikk (Ødegård, 2020). Derfor kjører vi google sitt pagespeed insight tool (se vedlegg) for å finne ut hvor Zalando rangerer i dette verktøyet. Ved å bruke verktøyet får Zalando en score på 20/100 og får derfor vurderingen, ikke bestått. Dette kan komme av at det er veldig mye informasjon på nettsiden som skal laste inn på samme tid, og resulterer til at det tar lenger tid å komme seg inn. Her bør Zalando analysere og se hvor de kan kvitte seg med unødvendig informasjon for at dette skal kunne skje raskere.

Kundetilfredshet

Å vise frem fornøyde kunder, vil kunne hjelpe med å få usikre kunder til å gjennomføre et kjøp (Ødegård, 2020). Det er derfor veldig mange nettbutikker viser produktanmeldelser rett under produktene de tilbyr. Zalando er heller ikke et unntak når det kommer til dette, i og med at man lett finner frem til anmeldelsene under produktoversikten. Dette vil være med på å styrke tilliten kunder har, og vil kanskje kunne eliminere usikkerhet de har rundt et produkt.

Trygghet

Trygghet er veldig viktig for en forbruker, spesielt når det gjelder om produktet de har bestilt i det hele tatt vil komme, og hva om dette produktet ikke passer når det først kommer? (Ødegård, 2020). Det er derfor veldig viktig at disse nettbutikkene har disse trygghetspunktene, som vil hjelpe kunden med usikkerhetene de kanskje har rundt dette. På Zalando sine nettsider står det tydelig over logoen at det er 100 dagers åpent kjøp, samt fri frakt og retur. Dette gjør det mye tryggere for kunden i og med at de tidlig finner ut at det er en sømløs prosess å handle på Zalando. Det hjelper også at dette tilbudet er gratis, som gjør at kunden ikke må tenke på potensielle utgifter ved dette.

(skjermbilde fra zalando.no)

Kundekommunikasjon

Kundekommunikasjonen til en butikk kan være veldig avgjørende for butikkens omdømme (Ødegård, 2020). Det er derfor veldig viktig at nettbutikker er aktive og kontinuerlige med kommunikasjonen de har rettet mot kundene sine. Zalando er aktive på de fleste sosiale medier, og de har et aktivt nyhetsbrev på mail, som kunder får muligheten til å melde seg opp til når de blir medlem på deres nettbutikk. Dette nyhetsbrevet vil kunne være tilpasset i noen tilfeller der man får tilbud om klær som ligner på ting man har kjøpt tidligere. Det vil derfor fungere som et veldig sterkt verktøy i Zalandos kundekommunikasjon.

Priser/utmerkelser

Hvis en nettbutikk har vunnet noen priser er det kanskje fint å vise disse frem (Ødegård, 2020). Zalando er litt dårlige på å vise dette tydelig frem på deres nettsider, men man kan finne flere artikler som ligger ute om at de blant annet har vunnet årets nettbutikk, noe de gjorde i 2018 (Wolden, 2018).

Konsept og strategi

Hvilken strategi en nettbutikk har bør være veldig lett å forstå og se (Ødegård, 2020). Det er veldig tydelig at Zalando sitt ønske med nettbutikken er at de skal kunne tilby sko og klær for alle kjønn, barn og voksne, samtidig som de tilbyr disse varene i varierte prisklasser.

Kilder:

https://inevo.no/blogg/hvordan-vurdere-din-nettbutikk/

https://www.zalando.no/herre-home/

https://search.google.com/test/mobile-friendly?utm_source=mft&utm_medium=redirect&utm_campaign=mft-redirect (verktøy for mobilvennlighet)

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ (verktøy for å se hvor raskt nettsiden laster inn)

https://www.mtlogistikk.no/bring-e-handel-load18/zalando-arets-nettbutikk/156947

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *