Hvordan bruke Google ads

Google Ads

Det er tydelig at Google sine tjenester har blitt de aller største når det kommer til å søke etter og finne de tingene man er ute etter. Dette gjelder også ulike produkter og tjenester, og bedriftene som har et ønske om å komme seg ut og bli synlige har forstått at noe av det beste de kan gjøre er å ta utnytte av Google Ads. Google Ads er en av Google sine største tjenester når det kommer til å markedsføre nettsider og nettbutikker. Dette er fordi de er gode på å gjøre dette enkelt og mest mulig brukervennlig.

google adwords text
(Foto: Launchpresso bildet er hentet fra Unsplash)

Google ads steg for steg

(skjermbilde fra google ads)

Det første du må gjøre for å kunne lage annonser gjennom google ads er å opprette en google konto, som du deretter tar i bruk i tjenesten. Når du skal sette opp google ads vil det første du gjør være å sette opp din første kampanje. Her velger du målet med kampanjen din. I dette tilfelle å få flere til å besøke nettsiden din.

(skjermbilde fra google ads)

Deretter velger du bedriftsnavnet du ønsker å kunne nås med når potensielle kunder søker etter tjenesten din.

(skjermbilde fra google ads)

Her velger du nettsiden du ønsker at annonsen din skal gå til etter at noen har klikket seg inn på den. Dette kan for eksempel være forsiden eller siden der kunder kan gå rett inn til et produkt eller en tjeneste.

(skjermbilde fra google ads)

Her får du opp et eksempel på hva de besøkende vil få opp ettersom de velger å trykke seg inn på annonsen din.

(skjermbilde fra google ads)

Nå vil du kunne bestemme hvilken tekst som kommer til å ligge under annonsen for nettsiden din. Her er det kanskje viktig å holde teksten kort, samtidig som man får frem hva tjenesten er.

(skjermbilde fra google ads)

Når du velger søkeordtema er det viktig å velge nøkkelord som er relevante for å kunne komme opp i søkene til de man ønsker å nå. Her er det viktig å bruke korte og relevante søkeord.

(skjermbilde fra google ads)

Etter å ha valgt de mest relevante søkeordene, velger du hvor du ønsker at annonsene dine skal vises. Her kan man velge å feks. kun annonsere i Oslo eller hele landet. Målet bør være å kunne nå flest mulig om man ønsker en variert gruppe med besøkende. Derfor kan man velge at markedsføringen skal kunne strekke seg over hele Norge eller enda lenger.

(skjermbilde fra google ads)

Når du har valgt det geografiske området du ønsker å markedsføre deg i, skal du velge budsjett. Når du velger budsjett velger du hvor mange potensielle klikk du kan få på annonsen din ettersom at du velger hvor mange du vil nå gjennom annonseringen.

(skjermbilde fra google)

Det siste du gjør før du setter ut annonsen, er å gå gjennom og se at alt du har skrevet tidligere stemmer.

(skjermbilde fra google)

Det siste steget du gjør er å godkjenne betalingsopplysningene dine før annonsen din ligger ute.

Konklusjon

Det er tydelig at google ads er en veldig enkel måte å markedsføre seg på. Det kan sies at tjenesten er lagt opp for at det skal være lettest mulig å kunne markedsføre seg på nett, uavhengig av om man er en liten eller stor bedrift.

Kilder:

https://images.unsplash.com/photo-1561451212-d7350aa8d04c?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=890&q=80

https://ads.google.com/intl/no_no/getstarted/?subid=no-no-ha-aw-bk-c-bau!o3~EAIaIQobChMIwOaTg7ri8AIVciB7Ch0H8QQEEAAYASAAEgIVMfD_BwE~116542081618~kwd-94527731~11853311507~486564218839&utm_source=aw&utm_medium=ha&utm_campaign=no-no-ha-aw-bk-c-bau!o3~EAIaIQobChMIwOaTg7ri8AIVciB7Ch0H8QQEEAAYASAAEgIVMfD_BwE~116542081618~kwd-94527731~11853311507~486564218839&gclsrc=aw.ds&gclid=EAIaIQobChMIwOaTg7ri8AIVciB7Ch0H8QQEEAAYASAAEgIVMfD_BwE

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *